Scott kacige – MIPS sustav zaštite

Pri padu nikad ne udarate direktno u tlo, već pod koso (tangecijalno) tako dolazi do rotacije glave, osim direktnog udarca, tangencijalni impuls rotira glavu i tako mozak koji pliva u tekućini cijeli dobije impuls rotacije i stres. Kacige sa MIPS sistemom imaju dodatni tanki sloj (žutu foliju) unutar kacige koja”pliva” i preuzima silu rotacije, te na taj način ublažava stres mozga. Scottove kacige koje u nazivu nose PLUS opremljene su MIPS sistemom zaštite.

Možete ih nabaviti u trgovinama Panex Dinamica…

SCOTT ARX PLUS (CE) – MIPS kaciga za cestovnu vožnju

Prva Scott kaciga za cestovnu vožnju sa MIPS sustavom zaštite koja donosi dodatnu dimenziju zaštite za cestovne vozače. Napravljena je od polikarbonata, ima optimizirane ventilizacijske otvore i reflektivne detalje za bolju vidljivost. Kaciga dolazi u raznim veličinama i raznim bojama, te teži samo 260 grama. Za podešavanje veličine ima MRAS sistem koji u potpunosti omogućava prilagodbu Vašem obliku glave.

SCOTT ARX MTB PLUS – MIPS kaciga za brdsku vožnju

Slična je kacigi za cestovnu vožnju ali uz neke preinake. Ova kaciga također ima inovativni MIPS sustav zaštite glave za sve brdske bicikliste koji traže odličnu sigurnost po pristupačnoj cijeni. Kaciga ima MRAS2 sistem koji osigurava udobno i sigurno prianjanje na glavi, moguće je podesiti visinu i pritisak kacige pomoću malog kotačića na stražnjem dijelu kacige, pa Vama ostaje samo da uživate u vožnji na biciklu. Savršeno raspoređeni ventilacijski otvori poboljšavaju ulazak hladnog zraka i izlazak vrućeg zraka i samim  time Vas savršeno hlade. Sve što je naučeno kod izrade prijašnjih modela kaciga objedinjeno je u ovoj odličnoj kacigi. Izrada od polikarbonata osigurava dugotrajnu izdržljivost kacige. Ova kaciga na sebi ima vizir koji je moguće maknuti ili dodati prema želji vozača. Također dolazi u različitim bojama i veličinama, te ima reflektirajuće detalje na sebi koji omogućavaju bolju vidljivost. Težina ove kacige je svega 280 grama.